Máte rádi neobvyklé příchutě? Pak určitě musíte vyzkoušet zmrzlinu s matcha tea?

0
1781

Co zaručeně překoná jasně modrou zmrzlinu se šmoulí příchutí? Jasně zelený kopeček s příchutí matcha tea. Ten navíc od té šmoulí působí na tělo blahodárně a pomůže mu bojovat s nástrahami běžného života. Matcha tea se kromě zmrzliny přidává také do alkoholických i nealkoholických nápojůčokolád, latté či cukrovinek. Divili byste se, ale takové cucavé bonbony s příchutí matcha tea nejsou vůbec k zahození.

Jakto, že je čaj matcha tak sytě zelený?

Možná jste si při konzumaci čaje matcha všimli, že jeho barva je o mnoho intenzivnější, než barva běžného zeleného čaje. Za to může vysoké množství chlorofylu, jehož se v listech dociluje tím, že jsou těsně před sklizní uměle zakryty plachtami, na což reagují zvýšením množství tohoto zeleného barviva. To mimo jiné také zdrojem cenných látek podporujících lidské zdraví. Vysoké účinnosti čaje matcha je dosahováno také jeho zpracováním a následnou konzumací. Na rozdíl od běžného čaje se matcha neluhuje ve vodě, ale namele se na jemný prášek a ten se poté ve vodě rozmíchá. Konzumují se tedy i samotné listy čaje.

Zdroj vitality vždy při ruce

Čaj matcha si sice sami doma jako bylinku nevypěstujete, ale zato si ho můžete pořídit ve formě prášku anebo praktických kapslí či tablet. Ty si můžete vzít sebou do práce a mít tak vždy při ruce svůj zdroj zdraví a vitality.  Zkombinujte konzumaci kapslí naplněných čajem matcha s těmi, které obsahují prášek z jihoamerické guarany, a načerpejte také energii, která se bude uvolňovat postupně v průběhu celého dne. Guarana totiž obsahuje látkou zvanou guaranin, která je sice v mnohém podobná kofeinu, ale její předností je právě pomalé a trvalé působení. Guarana vás tedy nenabudí tak rychle jako kofein, zato její účinky přetrvají několikanásobně déle.

Vaření s matchou

Prášek z matcha tea snadno využijete také v kuchyni. Kromě tradičního čajového obřadu ho můžete přidat také do moučníků, krémů anebo kávových nápojů a vylepšit tak nejenom jejich vzhled, ale i chuť a nutriční vlastnosti. Pro tento účel vyšlehejte prášek z matchy ve studené vodě nebo ve smetaně a použijte jako běžnou ingredienci. Vaše kuchyňské výtvory získají sladkou a jemnou příchuť s mírným náznakem trpkých svíravých tónů.