Jedinečné španělské potraviny

0
50

Také se Vám stává, že z ničeho nic dostane chuť na jídlo, které jste kdysi dávno ochutnali na dovolené u moře? Možná ve Vás myšlenka na oblíbený pokrm vyvolává nostalgii na bezstarostnou chvíli, kdy jste si užívala slunečné dny a každodenní starosti hodila za hlavu. Třebaže jste už dávno zpět ve svém tradičním koloběhu, nikdy není pozdě, na chvíli se zastavit a nasát zpět ztracenou dobrou náladu. Podařit se Vám to může s kvalitními španělskými potravinami www.bassta.cz/produkty/

Famózní olivová pomazánka jako odměna za náročný pracovní týden

Víkendový den můžete zahájit chutnou olivovou pomazánkou na čerstvém pečivu a vzpomenout si tak na snídaně podávané v hotelovém resortu na dovolené. Famózní pomazánku zvládnete připravit také ve Vaší kuchyni. Potřebovat budete čerstvý termizovaný sýr, čerstvé olivy bez pecek, slunečnicová semínka, olivový olej, stroužky česneku a sůl. Nepodaří-li se Vám koupit na trhu nebo v kamenném obchodě čerstvé olivy, můžete použít také zakonzervované od značky Bassta. Nejprve nasucho opražíte slunečnicová semínka, která necháte zchladnout a pak je se zbylými semínky nahrubo nasekáte. Rozmixujete olivy bez nálevu. Sýr promícháte s rozmixovanými olivami, semínky, olejem i česnekem utřeným se solí a olejem. Vložíte do ledničky, aby si pomazánka na chvíli odpočinula, a můžete podávat třeba s oblíbeným celozrnným pečivem. Pečivo můžete nakrájet na způsob jednohubek a napodobit tak španělské tapas.

Co připravit z oliv?

Olivy získávají na čím dál větší oblibě a díky cestovnímu ruchu si našli své jisté místo také v české gastronomii. Lze je konzumovat samostatné, jen tak na chuť nebo při popíjení vína. Dají se použít na saláty nebo k těstovinám. Lahodně chutnají s těstovinami a se sušenými rajčaty. Za lahůdku lze považovat také zelené olivy ve slanině a sýru. Za nedělní oběd v podobě pečeného lososu v papilotě s rajčaty a olivami podávaným s bulgurem sklidíte velkou pochvalu i od toho nejpřísnějšího manžela. Olivy značky Bassta můžete pořídit v plechovkách, ve skle nebo ve vaku.