Historie výroby Melty sahá do 50. let minulého století, kdy Meltu začala vyrábět společnost Kávoviny. Melta se vyrábí z čekanky, cukrové řepy, ječmene a žita. Tyto suroviny z ní činí zdraví prospěšný nápoj. Meltu zná většina z nás, jako nápoj, který nám připravovala babička nebo kterou pijí těhotné ženy jako náhražku kávy. Díky baristce Anně Bednářové, která připravila speciální recepty, Meltu můžeme pít ve velmi atraktivních kombinacích a neomezovat se pouze na klasickou variantu s mlékem a slazenou cukrem či medem.
Zde jsou Anniny tipy:
Vzhledem k tomu, že Melta obsahuje obilniny, tak velmi dobrá kombinace je nahradit živočišné mléko, mlékem ovesným. Pokud máte rádi např. kávu s rumem, tak Melta si výborně rozumí s jemnou irskou whiskey, ale můžete přidat i českou žitnou. Velmi zajímavou chuťovou kombinaci tvoří Melta s perníkovým kořením či orientálním chai koření.
Léto už nám klepe na dveře, tak si svou oblíbenou Meltu můžete připravit jako frappé a dosladit si datlovým sirupem. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, tak si můžete být jisti, že děláte něco pro své zdraví. Všechny tyto recepty a mnohem více najdete na nových webových a facebookových stránkách Melta.cz. Na zdraví!